Vi utför takmålning i Stockholm
med omnejd

Vi på Kronans Plåtslageri strävar efter att vara ditt förstahandsval för takmålning i Stockholm genom att kombinera högkvalitativa material med expertis och ett öga för detaljer. Oavsett var du bor i stor-Stockholm, är vi här för att hjälpa dig med ditt nästa takmålningprojekt.

Vi är proffs på takmålning

Kronans Plåtslageri erbjuder professionella takmålningstjänster i Stockholm, men vi är särskilt inriktade på söderort. 

Vi har en djup förståelse för hur viktigt det är att underhålla och skydda ditt tak mot elementen, är vi det självklara valet för dig som värderar kvalitet, hållbarhet och estetik.

Varför välja takmålning från Kronans Plåtslageri?

Oavsett om ditt tak är klätt med plåt eller pannor är vår expertis i takmålning en väsentlig investering som skyddar ditt tak mot slitage samtidigt som det bevarar och förbättrar fastighetens vackra utseende. Våra certifierade takmålare erbjuder skräddarsydda lösningar för både privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag.

Hållbarhet och design anpassning till arkitekturen

Vi förstår betydelsen av att ditt tak inte bara ska vara hållbart men också estetiskt tilltalande och harmonisera med Stockholms unika arkitektur. Därför anpassar vi våra lösningar för att ditt tak ska passa perfekt in i stadsbilden. Det kan handla om materialval, färg eller själva bygghantverket.

Vi har samlat några av de vanligaste frågorna om takmålning här. Kontakta oss gärna om du har fler frågor.

Vanliga frågor om takmålning (FAQ)

Kostnaden varierar beroende på takets storlek och tillstånd. Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

En professionellt målat tak kan hålla i upp till 15 år, men regelbunden inspektion rekommenderas. 

Ja, vi målar nästan alla typer av takmaterial, inklusive plåt och takpannor. 

 Ja, för att uppnå bästa resultat och lång hållbarhet är det viktigt att taket är rent. 

Vi utför taktvätt, skrapar bort rost/flagnad färg på plåttaket och grundar taket innan målning.

Vårt mål är att erbjuda hållbara och kostnadseffektiva lösningar som skyddar och förskönar ditt tak med öga för detaljer.

Taktvätt före målning

En förutsättning för bra resultat

 Innan målningen påbörjas ser vi till att ditt tak är noggrant tvättat och förberett, vilket är avgörande för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. Vårt team tar hand om allt från taktvätt till borttagning av rost och gammal färg för att säkerställa optimal vidhäftning och långvarigt skydd.

Taket blir som nytt efter en takmålning

Genom att måla om taket ger det intryck av att vara helt nytt. En ny målningsjobb inte bara fräschar upp takets utseende, utan erbjuder också ett robust skydd mot väder och vind, inklusive regn, fukt, snö, solens UV-strålar samt olika typer av påväxt. Denna åtgärd förlänger takets användningstid markant.

Genom att välja att måla om taket istället för att byta ut det, kan kostsamma investeringar i nytt tak undvikas för en tid framöver. Vi bestämmer lämpligt färgsystem baserat på det nuvarande underlaget och erbjuder en omfattande garanti för vårt utförda arbete. Val av färg är avgörande, eftersom taket har stor betydelse för husets övergripande estetiska utseende.

Är du redo att diskutera ditt takprojekt?

Kontakta vårt team på Kronans Plåtslageri för en kostnadsfri takoffert och professionell rådgivning. Skicka ett meddelande till info@kronansplat.se eller ring oss direkt på 070-926 70 29.

Låt oss ta hand om ditt tak – från takläggning till takrenovering i Stockholm, Värmdö, Nacka och omkringliggande områden.